Otrava jedlom - hnacky

mk    14.09.2020, 07:17

Dobry den, pravdepodobne sa mi podarilo zjest masovy vyvar, ktory uz bol skazeny (na chuti som to nijak zvlast nepoznala az neskor som zistila, ze mohol byt) a nastupili mi hnacky. Je v takom pripade lepsie nahradit materske mlieko? Dieta ma 6tyzdnov, je plne kojene. Dakujem za radu.

Milá mk,

nemusíte sa obávať, dojčenie nevynechávajte, pokračujte v dojčení tak, ako doposiaľ. Na to, aby sa škodliviny dostali do materského mlieka, musia sa nachádzať vo vašej krvi v takom množstve, že by ste mali príznaky otravy a samotná hnačka matky nepredstavuje problém. Preto pri konzumácii malého množstva toxínov, sa do vašej krvi dostávajú malé množstvá a stopové, zanedbateľné množstvá sa môžu nachádzať v materskom mlieku. Takéto množstvá nijakým spôsobom neovplyvnia vaše bábätko a preto nie je potrebné ani čakať, ani si odstriekať mlieko. Len pokračujte v dojčení a to aj v prípade, že by išlo o infekciu z jedla (napríklad salmonelózu).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Otrava jedlom - hnacky