Liecba mikrosporie (plesen na kozi) a dojcenie

Eliska    18.09.2020, 15:56

Dobry den, Od macky som chytila plesen. Po porode sa plesen vratila, asi z oblecenia. Dieta ma 8 mesiacov, plne dojcene. Kozna lekarka mi odporucila Canespor a Lamisil na potieranie postihnutej koze. Natieram a vylieci sa, na inom mieste sa objavi. Takto uz 6 mesiacov. Oblecenie dezinfikujem pred pranim v Ajatine. Co mam robit? Da sa dojcit a liecit inym sposobom liecby? Dakujem za odpoved.

Milá Eliska,

všetky prostriedky, ktoré ste uviedli, môžete používať a zároveň pokračovať v dojčení ako obvykle bez obmedzení. Ak by ste potrebovali užívať aj iné prostriedky alebo orálne antimykotiká, tieto sú taktiež kompatibilné s dojčením a môžete ich užívať a ďalej dojčiť tak, ako ste zvyknutá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Liecba mikrosporie (plesen na kozi) a dojcenie