Peristatika při kojení

Simona    06.10.2020, 10:07

Dobrý den, chci se zeptat dceru plně kojím přes den je všechno v pořádku. Kojíme co 2 hodiny výjmečně 3. Jenže v noci nespí stále se vrtí a škube sebou. Chce být na prsu což by nebyl problém, jenže ve chvíli kdy zacne sat nebo jen cumlat začnou jí pracovat střeva. Slyším jak jí v bříšku bublá a jí to boli takže se v klidu nenají pořád se odtahuje a poplakává pak začne řvát protože to prso chce a takhle je to celou noc. Větry i stolice odcházejí. Moje otázka zní jak jí ulevit? Je možné , že je to polohou kojení? Nebo to tak prostě je a nezbývá než počkat až se spraví travení? Předem děkuji za odpověď.

Milá Simono,

pre zodpovedanie vašej otázky by nám pomohlo poznať viac detailov, ako to v noci presne vyzerá, pretože je možné, že zlepšenie toho, čo v noci opisujete, by sa mohlo udiať vďaka úpravám v dojčením. V tomto by vám mohla pomôcť laktačná poradkyňa:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Mohla by si pozrieť na to, akú polohu využívate, keď dojčíte v noci a prípadne ju pomôcť upraviť, lebo máte pravdu, že toto môžete byť jedna z príčin. Ak v noci napríklad dojčíte poležiačky, tak je možné, že poloha aj prisatie sú iné ako cez deň. Laktačná poradkyňa by vám tiež mohla pomôcť ukázať, ako bábätku v noci pomôcť tak, aby bolo spokojnejšie, neplakalo a upokojilo sa - existujú techniky úľavy od plaču či bolesti bábätka, ktoré vám laktačná poradkyňa môže naučiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Peristatika při kojení