Bolesti pri let-down reflexu

Tereza    07.10.2020, 11:12

Dobry den, kojim v soucasnosti tandem - 4 letou a skoro 6 tydenni. Kdyz se mi po porodu zase zacalo tvorit mleko, vsimla jsem si bolestiveho pocitu behem let-down, ale nevenovala jsem tomu vetsi pozornost. Bolest ale nevymizela, naopak zvlast v noci mam dojem, ze se stupnuje. Na vnejsich stranach obou prsou behem let-down. Bradavky me neboli, obe deti se koji bez problemu. Dekuji za vase poznatky, jakou pricinu by ta bolest mohla mit. 

Milá Terezo,

pri spúšťacom reflexe môžu mať ženy rôzne pocity, niekedy mravčenie a podobne, ale to, čo opisujete neznie úplne ako len spúšťací reflex, lebo tento sa nezvykne spájať s bolesťou a navyše nie so zhoršujúcou sa bolesťou. Aj keď bradavky nie sú poškodené alebo nebolia, existujú rôzne typy prenášanej bolesti alebo iné dôvody, prečo bolesť vzniká, ako napríklad vazospazmus. Bolo by dobré pozrieť sa osobne na to, ako presne toto vyzerá a vyskúšať postupy, ktoré by pomohli.

Preto vám odporúčame osobné stretnutie s laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesti pri let-down reflexu