Nevie co s rukami

Zuzka    15.10.2020, 11:28

Moj plne dojceny syn, takmer 5mesacny, si pocas dojcenia pcha prsteky k ustam. Je to extremne neprijemne, nemusim vysvetlovat ako to boli, ked sa tymi spicatymi nechtikmi zaryva do dvorcov a bradavky. Tiez ma stipe. Ked mu chytim ruku tak sa jeduje, alebo nou robi rytmicke kruzive pohyby, zrejme sa ukludnuje... Pomozu korale na krk? Preco to robi?! Stretol sa s tym niekto? Uz toho mam dost

Milá Zuzka,

vašu situáciu nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Do určitej miery správanie, ktoré popisujete pri svojom bábätku, robia všetky bábätká a ak to so svojim skúmaním preženú, niekedy pomáha zamestnať ich rúčky hračkou, prípadne ručičku bábätka chytiť alebo ho dojčiť v šatke, kde má menší priestor pre pohyb rúčkami. Prostredníctvom internetu však nie je možné odlíšiť, či náhodou toto správanie nie je prejavom správania, ktoré určitým spôsobom súvisí s dojčením, s reakciou bábätka na tok mlieka. Preto je možné, že vo vašej situácii má zmysel vyhodnotiť dojčenie spoločne s laktačnou poradkyňou osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

skontrolovať pitie bábätka a jeho správanie pri dojčení, či náhodou nejde o situáciu, o ktorej píšeme v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nevie co s rukami