Stolica v noci

Katarína    18.10.2020, 22:06

Prosil vas. Je možné nejak upravit travenie dietata? Moja 1.5 rocna dcéra mi zacala kakavat v noci a samozrejme ju to budi a niekedy sme potom aj dve hodiny hore kym sa zasa ulozi. Je viac menej kojena, klasickemu jedlu moc neda. Zo všetkého zje par lyziciek. Od narodenia mala stolicu kasovitu a casto aj 8x denne. Potom po roku zhruba 5-6. Teraz mala dva tyzdne zasa viackrat. Pripisovala s to zubkom. Lebo nic ine jej nebolo. Len sa castejsie kojila a okusovala prsteky. Toto preslo,ale zostalo nam to nocne kakanie. Vzdy mala.stolicu rano po zobudeni. Teraz uprostred noci a niekedy aj 2x. V noci sa koji tiez. Od malicka spi so mnou a na prsniku ke kedy chce. Davala som jej na odporúčanie lekarky na caste stolice Nekadex a Trasectan aj probiotika. Ale zmena nenastala. Viete mi.prosim nejak poradit ?Dakujem

Milá Katarína,

chápeme, že stolica vašej dcérky v noci vás obťažuje a že je to praktický problém z hľadiska opätovného uspatia dcérky v noci. Napriek tomu, nie je jednoduché vymyslieť, čo s tým. Pravdepodobne to prestane postupne samo od seba, lebo toto vo svojej podstate nie je ani problém s dojčením ani medicínsky problém. 
Môžete skúsiť prejsť potraviny, ktoré dcérka konzumuje a pozrieť sa na to, či by bolo možné do stravy zaradiť viac potravín, ktoré stolicu zahusťujú. 
Druhá vec ale je, že vo veku vašej dcérky je mnoho detí, ktoré sa začnú v noci budiť a sú približne 2 hodiny hore (aj bez toho, že by kakali). Je možné, že dcérka má túto fázu, keď je nočný spánok rozdelený na dve časti, medzi ktorými je určitý čas hore. A že kakanie je len sprievodný znak, a nie príčina toho, prečo sa zobudí. Ak by to takto bolo, tak toto je len fáza, ktorá prejde sama od seba.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Stolica v noci