Bolesti krížov

Lucia    26.10.2020, 08:57

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Mám bolesti krížov a niekedy až také,že sa ledva postavím. Sú dovolené nejaké lieky alebo maste /krémy počas dojčenia,aby som bábätku neublížila? Ďakujem

Milá Lucia,

môžete užívať potrebnú liečbu. Ak vás bolí chrbát, skúste sa poradiť s príslušným odborníkom (ortopéd, fyzioterapeut, masér). Je možné, že by vám mohla pomôcť masáž, cvičenie prípadne nejaká terapia.

Ak sa problémy nedajú riešiť len masážou alebo terapiou, ktorú zvažujete, dojčiaca matka môže absolvovať potrebné vyšetrenia a liečiť sa popri dojčení. Prečítajte si viac tu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Máte rovnaké možnosti liečby ako iní ľudia, ktorí by mali rovnaký zdravotný problém. Na otázky týkajúce sa mnohých z liekov, ktoré sa v takejto situácii bežne používajú, sme už odpovedali v minulosti v našej poradni dojčenia, takže ak do tohto vyhľadávača:

https://www.mamila.sk/sk/hladat/

zadáte názov lieku alebo účinnej látky, pravdepodobne už nájdete zodpovedanú túto otázku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesti krížov