Dojcenie a porod

vladimira    29.10.2020, 10:36

Dobry den,prosim Vas mam taky mensi problem.Som pravdepodobne tehotna,mam vsetky priznaky.No teraz uz riesim moje este dojciace dietatko ma 2,5 roka cize ked budr rodit bude mat 3 roky.Ale mam strach ako to bezomna zvladne,ked je zvyknute sa dojcit teraz aj pocas dna,a v noci sa budi na dojcenie.Viem,ze do nemocnice ho vziat nemozem ked je situacia aka je a nie je istota ze bude volna izba kde sa mozu ubytovat clenovia rodiny.Jedina moznost je ambulatnny porod a odist skor,ale jedine ak bude vsetko ok.Neviete poradit ako ho na to pripravit,alev9 c9 mam robit?odstavit urcite nie..nie je nq to prioravene este.dakujem

Milá Vladimíra,

máte pravdu, odstavenie nič nerieši. Jeden fakt, ktorý hrá vo váš prospech je, že vaše dieťatko bude v čase pôrodu o pár mesiacov väčšie a vyspelejšie. Pripravovať sa teraz na to, čo bude o pol roka, nemá zmysel, pretože ani vy neviete, aké vaše dieťatko v tom čase bude. Spomeňte si, ako veľmi sa zmenilo za prvých 6 mesiacov života, alebo za druhých 6 mesiacov života. Navyše pri tehotenstve aj ono cíti zmeny, ktoré nastali a bude sa adekvátne k tomu meniť. Čo ste si doteraz nevedeli predstaviť, môže zrazu ísť jednoducho a hladko. A samozrejme, je možné, že dieťatko bude na vašu neprítomnosť počas pobytu v pôrodnici reagovať negatívne. Ale odstavenie nepomôže, že to tak nebude. Podobne, ako mnohí rodičia poznajú situácie, kedy pri nástupe do škôlky deti plačú a pritom drvivá väčšina týchto detí nie je dojčených. Pomôcť vám môže, ak si vaše dieťatko vytvárať pevnú väzbu s človekom, ktorý sa oňho bude starať počas vašej neprítomnosti. A určite má zmysel zvažovať aj iné varianty, o ktorých píšete aj vy, ktoré by mohli pomôcť skrátiť vašu dobu odlúčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a porod