Pokračovanie

Barbora    31.10.2020, 11:24

Dobrý deň. Prosím Vás, neodpovedali ste mi na tie plný prsníky, čo s nimi aby sa mi nezapálili. Neviem, či je rozumné v súčasnej situácii volať k sebe poradkyňu. Polohy mam, myslím zvládnuté. Je to moje 2.dieťa (prvé som dojcila 2 roky). Len by som potrebovala radu, ako mu,, otvoriť,, tu pusu.

Milá Barbora,

bábätko, ktoré je správne prisaté, bude získavať dostatok mlieka. Pri správnom prisatí nebude poškodzovať  tkanivo bradaviek a bude pomáhať tomu, aby sa prsník vyprázdňoval rovnomerne. A tieto faktory nesprávne prisatie, poškodené bradavky, nerovnomerné vyprázdňovanie prsníkov sú faktormi, ktoré spôsobujú zápal prsníka. Preto našim odporúčaním pre riešenie tejto situácie je stretnúť sa s laktačnou poradkyňou osobne a spoločne pomôcť bábätku dosiahnuť čo najlepšie prisatie. Prostredníctvom internetu nie je možné posúdiť, čo presne sa deje. Vaše druhé bábätko je jedinečné, skúsenosť, ktorú máte s dojčením prvého dieťatka nie je možné preniesť na dojčenie druhého bábätka. Ak sa obávate osobnej návštevy laktačnej poradkyne, mnohé naše poradkyne poskytujú poradenstvo aj formou online stretnutí. Pre konkrétnu radu, ako pomôcť, aby sa bábätko prisávalo bez plaču s veľkou pusinkou, je dôležité vyhodnotiť jeho pitie na prsníku a to, čo je možné upraviť na polohe a prisatí tak, aby sa bábätku podarilo prisať správne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pokračovanie