Mlieko na darovanie

Jana    13.12.2020, 20:32

Pekný deň, dojčím už vyše 4 roky, len s malou prestávkou počas druhého tehotenstva. Momentálne dojčím 8 mesačné bábätko. Dojčím úplne bez problémov, mliečka mám dostatok, niekedy aj nadbytok. Rozhodla som sa pomôcť jednej mamičke, ktorá nemôže dojčiť, ako darkyňa mlieka. Chcem sa opýtať, kedy je najlepšie si mlieko na darovanie odsávať (po dojčení, medzi dojčeniami...) a približne aké množstvo mlieka môžem denne odsať? Hlavne teda zo začiatku, kým sa zvýši produkcia mlieka, aby malo moje bábätko stále dostatok mliečka. Ďakujem za radu, Jana

Milá Jana,

darcovstvo materského mlieka je šľachetný čin, ktorý nesmierne pomôže deťom, ktoré materské mlieko potrebujú. Materské mlieko si odsávajte v takých intervaloch a takým spôsobom, aký budete schopná a ochotná zahrnúť do svojho denného režimu. Načasovanie odsávania nehrá nejakú rolu. Skúste odsávať v rôznych časoch a uvidí, kedy vám odsávanie najlepšie funguje. Môžete skúšať odsávať každú chvíľu, kedykoľvek, keď budete mať chvíľočku a môžete to robiť bez toho, aby ste po každom odsatí čistili odsávačku. Nie je limit na to, koľko môžete odsať. Ženy bežne dojčia dvojčatá alebo dokonca trojčatá, takže to množstvo je skôr otázka času, ktorý tomu ste ochotná venovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mlieko na darovanie