Ranní kojení a tinktura Parazin

Michaela    13.12.2020, 20:08

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jestli je bezpečné užívat tinkturu Parazin (složení voda, alkohol 40%, měkýn latnatý - andrographis paniculatis, přestup lékařský - smilax oficinalis kořen, ořešák americký oplodí, olše lepkavá kůra, vrcholák chebule terminalia chebula plod) při výhradně RANNÍM kojení skoro dvouleté dcery. Tinktura je indikována 3x denně. Kdybych si ji vzala po ranním nakojení, je to pro dceru bezpečné? Tinktura je indikována z důvodu toxoplazmózy. DĚKUJI, srdečně M.

Milá Michaelo,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém, dojčenie nemusíte nijako časovať a obmedzovať podľa použitia tejto tinktúry. Pokračujte v dojčení a to aj v prípade, že by ste dojčili omnoho častejšie, mnohé 2-ročné deti sa chcú dojčiť veľmi často, ak je im to umožnené a toto je dôležité pre ich zdravie, aj pre zdravie ich matiek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ranní kojení a tinktura Parazin