Pleseň na čreve

Zuzana    16.12.2020, 11:58

Dobrý deň prajem, Moje 8 mesačné dievčatko má dlhodobo pleseň na čreve, značne premnozenu. Raz bola preliecena diflucanom, pleseň sa vrátila. Pediatricka mne matke odporučila oregano a perilu. Plus ja sama som sa rozhodla aj pre výživový doplnok candix. Môžem toto všetko užívať počas dojčenia? Je možné, že to pomôže jej cezo mňa? Dcéra je plne dojcena a papá popritom prikrmy. Som už z tejto situácie nešťastná a tiež sa obávam, či jej tie moje doplnky neublizia. Ďakujem krásne za odpoveď. S pozdravom Zuzka

Milá Zuzana,

dojčenie významným spôsobom pomáha zdraviu čreva dieťaťa, preto choré bábätko potrebuje dojčenie ešte viac než zdravé. Materské mlieko obsahuje látky, ktoré vystieľajú črevnú sliznicu, chránia črevo, protizápalové látky, množstvo imunitných faktorov a viac ako 700 kmeňov probiotických baktérií. Preto jedno z kľúčových opatrení je určite pokračovať v dojčení bábätka. Stav čreva bábätka nesúvisí s vašim zdravím tráviaceho traktu, ale ak chcete, môžete užívať doplnky, ktoré vám odporučila pediatrička, rovnako ako Candix. Tieto doplnky nijakým spôsobom neovplyvnia tvorbu materského mlieka ani jeho zloženie, bábätko ich nebude užívať spolu s vami.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pleseň na čreve