Ako často cez deň

Zuzana    21.01.2021, 11:45

Dobrý deň, moja 12 mesačná dcérka má už cca trištvrte roka štrajk. Časom sme vytvorili rutinu, že bola vždy dojčená po zobudení a normálne v noci. Doteraz nám to fungovalo, ale začína spať cez deň už len raz. Prosím Vás, koľko mininimálbe treba dojčiť cez deň, aby som nestratila mlieko? V noci sa dojčí každé dve hodiny a končíme ranným zobudením. Občas sa prisaje pred večerným spaním, ale fakt len zriedka. Budem skúšať ju prikladať, ale riešim, koľkokrát si odsať mlieko, ak to nestačí. Ďakujem krásne.

Milá Zuzana,

na túto situáciu neexistuje jednoduchá odpoveď bez detailného poznania vašej situácie. Vo všeobecnosti by v prípade, že sa dieťatko dlhšiu dobu odmietne nadojčiť, malo zmysel odsávať mlieko pre podporu tvorby mlieka. Odporúčame vám skontaktovať sa s laktačnou poradkyňou, s ktorou ste riešili túto situáciu doposiaľ, aby ste dostali ďalšie na mieru šité odporúčania. Odporúčame vám s laktačnou poradkyňou vyhodnotiť, ako sa situácia za posledné týždne vyvíja, či sa niečo zmenilo, aké kroky robíte pre zintenzívnenie fyzického kontaktu a pre zvyšovanie tvorby mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako často cez deň