Žltý výtok z bradavky

Viera    26.01.2021, 11:57

Dobrý deň, pred troma rokmi som odsávala MM. Odsávala som zhruba rok. Teraz nekojím, nie som tehotná. Mám bolesti v pravom prsníku a žltý výtok z neho po stlačení bradavky. Prolaktín je v norme, napriek tomu mi lekár nasadil norprolac. Usg vyšetrenie ukázalo: an/hypoechogénne lézie pravého prsníka do veľkosti 2-4 mm, cystoidné rozšírené vývody, BIRADS 2/benígny nález. Reakcia lekára - vraj to má každá druhá žena. Mňa to však obmedzuje, prsník bolí (nie na dotyk, ale ako keby niekde vnútri a bolí ma i kľúčna kosť a medzi lopatkami) a výtok pociťujem v priebehu dňa často. Prosím o radu. Ďakujem.

Milá Viera,

bolesť, ktorú pociťujete, môže byť prenášaná bolesť buď z bradavky alebo z toho, že sa tieto vývody plnia trochou mlieka, ktorá vytvára mierny tlak vo vnútri prsníka, Je pravdepodobné, že pociťujete tento tlak. Užívanie Norprolacu má potenciál túto tvorbu mlieka znížiť úplne a potom by aj bolesti mohli odznieť. Ak nie, opäť kontaktujte svojho lekára.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Žltý výtok z bradavky