Zoladex (při IVF) a kojení

Lucie    10.02.2021, 18:58

Dobrý den, prosím o radu/objasnění týkající se možnosti aplikace "léku" Zoladex při kojení. Čeká mě stimulační léčba při IVF, mám ročního chlapečka, kterého stále z větší části kojím. Vím, že injekce Gonal pro kojení "překážkou není"(jsem od vás poučena:), podává se injekčně, ve velmi nepatrném množství se může dostat do mléka, ale v žaludku dítěte se i toto množství rozloží) i když i v tomto případě mají lékaři výhrady a neustále mi tvrdí, že se tyto léky do mateřského mléka dostávají v množství, které není slučitelné s kojením. Dnes mi můj lékař navíc řekl, že Zoladex mi určitě píchnout nemohou, pokud budu stále kojit. Jak to tedy prosím je? Už mi z toho jde hlava kolem:). Děkuji moc, s pozdravem Lucie

Milá Lucie,

ženám sa často upiera podanie liekov, ktoré potrebujú užívať. Dobrým príkladom je to, čo píšete o Gonale. Skutočne bábätko nebude dostávať absolútne žiadne množstvo tohto lieku v materskom mlieku, napriek tomu píšete, že lekári majú výhrady. Toto celé je otázka toho, nakoľko vníma spoločnosť dojčenie ako potrebné a dôležité natoľko, že je ochotná pri dojčení hľadať riešenia, pri ktorých by dojčenie pokračovalo.

Otázka Zoladexu je podobná: bábätko nebude tento liek užívať spolu s vami. Nie je jediný dôvod nemať možnosť podstúpiť túto terapiu z hľadiska dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zoladex (při IVF) a kojení