Guča v prsníku 4 mesiace po odstavení

Elena    17.03.2021, 17:50

Dobrý deň, ako mám riešiť to, keď sa mi po 4 mesiacoch od odstavenia dojčenia urobila vzadu v prsníku guča, ako keď som občas mala stvrdnutý prsník a nahromadené mlieko/upchatý mliekovod. Mlieko už nemám, ale keď tú guču stlačím, tak mi ešte kvapka vyjde. Je ťažký ten prsník, akoby napnutý, väčší. Pred 3 mesiacmi som začala chodiť do práce, a teda som denne v pevnej podprsenke, ktorá to možno zhoršuje, doma som bez alebo vo voľnejšej podprsenke. Mám si to rozmasírovávať? Prípadne prikladať k tomu miestu niečo vibrujúce, aby sa mi to rozpustilo? Ako keď som mala upchatý mlirkovod a s elektrickou zubnou kefkou (iba jej spodnou , elektrickou časťou) som si to rozvibrovala a pouvoľňovala? Alebo nejake obklady? Ďakujem

Milá Elena,

v tejto situácii vám odporúčame ultrazvukové vyšetrenie u vášho gynekológa a o ďalšom postupe sa dohodnúť podľa výsledku vyšetrenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Guča v prsníku 4 mesiace po odstavení