Bolest prsnika

Lenka    03.04.2021, 13:15

Dobry den, prestala som kojit rocneho chlapceka asi 3 tyzdne dozadu a vcera vecer sa mibdost nalial prsnik a uz aj pobolieva (nieco ako zapal, ale zapal som mala a zatial to nieje take strasne) boli v mieste jednom na dotyk aj led sa prehnem. Kedze uz nekojim neviem ako si to uvolnit. Rada by som to poriesila co najskor aby sa to nezhorsilo. Dakujem za odpoved

Milá Lenka,

je možné, že situácia, ktorú zažívate, súvisí so zablokovaným mliekovodom a v takom prípade by sa mohla sama od seba zlepšiť v priebehu 48 hodín. Problémy s prsníkmi či bradavkami však nie je možné riešiť prostredníctvom internetu, nie je možné vylúčiť ani zápal, či iné možné príčiny a preto vám odporúčame navštíviť vášho lekára. Medzičasom skúste zvážiť, či neponúknete prsník dieťatku. Ak ide o zablokovaný mliekovod, mohlo by vám už pri jednom dojčení pomôcť blokádu uvoľniť a začali by ste sa okamžite cítiť lepšie. Navyše ročné dieťatko je ešte stále veľmi maličké a návratom k dojčeniu by ste znížili viaceré riziká predčasného odstavenia pre jej zdravie a aj pre vaše zdravie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolest prsnika