Citlive (nie bolestive) bradavky

Katarína    28.05.2021, 12:28

Dobrý deň, mam problem s dojčenim a tvorbou mlieka. Snazil som sa prikladat a dojcit necele 2tt, no bolo to velmi hrozne a ja som pri kazdom dojceni velmi trpela, bolo to už na nevydrzanie- prestala som, pretože mam extremne citlive bradavky, nie bolestive ale citlive.( Mam to cely život, nemožem chodiť ani bez podprsenky, akykolvek jemny dotyk na predny pol bradavky citim velmi intenzivne a excitujuco-erotogenne a aktualne -mozno vplyvom hormonov- to citim este viac). Skusala som aj klobuciky, no ten pocit je rovnaky. Pri odsavani mlieka sa to da vydrzat, kedze odsavacka mi drazdi iba boky bradavky a predna cast bradavky nema kontakt s nicim. Skusala som odsavat kazde 3 hodiny, no na jedno odsatie z oboch prsnikov dostanem 50-60ml, viac nie, prsniky necitim vobec naliate, uplne makke. (Naleju sa mi jedine ked neodsajem v noci a pauza medzi jednotlivym odsatim je10-12hodin). Uzivam senovku a benedikt 3x2, pijem čaje na kojenie, vypijem 3l tekutin. Dakujem za odpoved. Moje otazky su, či ste sa stretli s podobnym pripadom a ako zvyšiť tvorbu mlieka. Babatko ma aktualne 7tt. Dakujem

Milá Katarína,

stretli sme sa s niekoľkými ženami, ktoré popisovali takúto citlivosť bradaviek. Nie je to bežné, ale niektoré ženy majú túto skúsenosť a ich pocity sa často bagatelizujú, hoci ony skutočne trpia. Naša rada v tejto situácii je stretnúť sa s laktačnou poradkyňou osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne prejdete detaily vašej situácie a to, či máte ešte ďalšie možnosti, ako vám pomôcť. Laktačná poradkyňa vám ukáže, ako sa odstriekava mlieko ručne. Pre mnohé ženy je ručné odstriekavanie lepšie, pretože získajú viac mlieka a ak by ste mohli mlieko odstriekavať, vyhnete sa úplne dotyku bradavky, čo by pre vás mohli byť príjemnejšie. Okrem toho sa s laktačnou poradkyňou porozprávate o prostriedkoch pre zvýšenie tvorby mlieka, aké dávkovanie vám odporučí pre tie prostriedky, ktoré ste začali užívať. Dávku byliniek je možné nastaviť na 3x3 denne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Citlive (nie bolestive) bradavky