Silny absces prsnika

Kristína    31.05.2021, 08:51

dobrý den pri prvom dietatku som dojcila ale zial prisiel zapal prsnika a 3 loziska hnisu bola naliehava operacia ponktorej som kojit nemohla a nasledna liecba a orevezy kazdy den pondobu 3 mesiacov. v novembri 2021 sa nam narodi 2. babetko a uz teraz velmi premyslam a potrebujem radu ci po takomto zakroku kojit alebo s tym ani nezacinat nakolko mam z toho psychickú ujmu a lekarmi mi bolo ppvedane ze na kojenie nemam ani mysliet. ďakujem za precitanie posúdenie a následnú odpoveď

Milá Kristína,

v tejto situácii vám odporúčame sa ešte v tehotenstve skontaktovať s niektorou z našich profesionálnych laktačných poradkýň:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne by ste sa porozprávali o tom, čo sa dialo pri prvom bábätku a ak by vám laktačná poradkyňa mohla vysvetliť viaceré súvislosti, mohli by ste vidieť túto situáciu v inom svetle. Absces prsníka je situácia, ktorá má svoje príčiny a týmto príčinám je možné predchádzať. S laktačnou poradkyňou by ste sa mohli porozprávať o tom, čo by sa mohlo pri druhom bábätku urobiť a mohli by ste byť v kontakte už od pôrodu, aby ste urobili kroky pre prevenciu. Navyše pri riešení abscesu prsníka sa v našom zdravotníctve postupuje nesprávne. Riešením abscesu by mala byť drenáž katétrom a pokračovať v dojčení je dôležitou súčasťou liečby. Ak sa matke absces ošetruje operačne, rezom a následne sa jej zakáže dojčiť, liečbu do komplikuje, spôsobuje to, že liečba je dlhotrvajúca, bolestivá. Je pochopiteľné, že po tom, čo ste prežili, nemáte chuť absolvovať toto znovu a rovnako je nepochybné, že ak by ste mali záruku, že sa toto nezopakuje, chceli by ste dojčiť, pretože si uvedomujete, že dojčenie je dôležité. Porozprávajte sa preto s laktačnou poradkyňou, aby ste získali potrebné vysvetlenia a mohli sa rozhodnúť, ako postupovať pri druhom bábätku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Silny absces prsnika