Kvasinka na bradavkách v tehotenstve, príprava na kojenie

Dada    09.06.2021, 10:33

Dobrý deň, som v 37tt a trápia ma suché, až šupinkujúce sa bradavky. Doma som mala Micetal gel a po jednej aplikácií sa tento problém začal výrazne zlepšovať. Prvorodeného syna som kojila 3 roky, cca do 20tt, dlhodobo som bojovala s kvasinkou v prsníkoch, brala Citrovital kapsle, vysoké dávky probiotík, pomohla až striktná nízkosacharidová dieta. Chcela by som sa spýtať, či môžem spomínaný Micetal používať teraz v tehotenstve podľa príbalového letáka a tak problém preliečiť ešte pred narodením bábatka. Probiotiká beriem podľa vašich rád. Lepok, mlieko, cukor sa snažím výrazne obmedzovať, prísnejších diet sa obávam, lebo priberám veľmi málo. Ďakujem za odpoveď.

Milá Dada,

poraďte sa o spôsobe liečby v tehotenstve so svojim gynekológom. Pokiaľ ide o infekciu, má zmysel urobiť kroky pre preliečenie už teraz v tehotenstve a potom po pôrode má zmysel sa zamerať na správne prisatie bábätka a správny začiatok dojčenia:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/

Pomôcť vám môže aj kniha Praktický návod na dojčenie ponúkajúca praktické informácie s množstvom inštruktážnych fotografií a návodov:

http://www.mamila.sk/pre-matky/kniha-prakticky-navod-na-dojcenie/

Na dojčenie vás už v tehotenstve môže pripraviť poradkyňa pri dojčení, ktorá organizuje školy dojčenia pre tehotné. Vyberte si takú poradkyňu v mieste vášho bydliska z nášho zoznamu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spolu s poradkyňou prejdete jednotlivé kroky, ktoré pomôžu, aby dojčenie začalo čo najlepšie. Po pôrode môžete s poradkyňou skontrolovať, či je všetko v poriadku.

Pozrite si tiež videá prisávania a pitia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kvasinka na bradavkách v tehotenstve, príprava na kojenie