Kojení při užití léku Xados

Jana    17.06.2021, 09:49

Dobry den, prosím o radu. Na alergickou vyrážku mi na kožním byl předepsáno antihistaminikum Xados, lec latka bilastin. Je tento lek mozne uzivat, kdyz kojim? Věk dítěte 23 měs, jí již normalně, ale kojená je na požádání min trikrat denně. Děkuji!

Milá Jano,

z hľadiska bábätka je možné užívať antihistaminiká v tabletkách. Jediná vec je, že niekedy môžu antihistaminiká znížiť tvorbu mlieka, ale nemusí to tak byť vždy. Aj keby sa tvorba mlieka znížila, aj tak má zmysel, aby ste naďalej dojčili, pretože materské mlieko je veľmi potrebné pre vaše bábätko v akomkoľvek množstve, a navyše dojčenie je oveľa viac než len prijímanie materského mlieka. Navyše vaše dieťatko má už 23 mesiacov, čo znamená, že sa bude dojčiť vysoko pravdepodobne bez ohľadu na to, koľko mlieka pri dojčení vypije. Aj keby sa teda celkové antihistaminiká považovali za nevyhnutné, pokračujte ďalej v dojčení. Prečítajte si aj toto vysvetlenie:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení při užití léku Xados