Inozitol vo zvysenej davke pocas dojcenia

Zuzana    12.07.2021, 14:25

Dobry den prajem, chcela by som sa opytat na uzivanie inozitolu pocas dojcenia. V podstate som nasla odpoved, ze to je neskodne, no mna by zaujimalo, ci je to rovnako neskodne pre dietatko aj v pripade, ak potrebujem uzivat az 18g inozitolu denne. Dieta ma 16 mesiacov a stale je plne dojcene. Za Vasu odpoved aj cas Vam vopred dakujem. S pozdravom, Zuzana

Milá Zuzana,

áno, môžete používať inozitol aj vo vysokých dávkach a pokračovať v dojčení. Toto nie je žiaden problém.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Inozitol vo zvysenej davke pocas dojcenia