Hormony v MM

Michaela    25.07.2021, 10:16

Dobrý deň, 4mesacny syn po prekonanom štrajku sa opäť nechce prisať. Nič sa u nás nezmenilo žiadna iná situácia návšteva absolútne nič sa iné. Všimla som si ze už asi 3-4 dní ma zacervenanu bradavku a niekde som vyčítala ze to môžu byť aj hormony v mm. Môže to mať nejaký súvis ze sa znova odmieta kojit?? Časovo by to tak aj vychádzalo. Ďakujem

Milá Michaela,

o dojčení sa často nesprávne uvažuje ako o príčine v prípade, že bábätko má zdurené mliečne žľazy či bradavku. Dojčenie toto nespôsobuje. Prostredníctvom internetu nie je možné určiť, čo sa zmenilo, niekedy zhoršenie spôsobí aj samotný fakt, že keď sa situácia zlepší, poľaví sa z opatrení, ktoré žena dovtedy robila (čo je pochopiteľné, vzhľadom na to, že situácia so štrajkom si vyžaduje veľa úsilia zo strany matky a ak sa situácia zlepší, je pochopiteľné, že žena nemá chuť stále vychytávať všetky chvíle, kedy by sa bábätko mohlo prisať a podobne). Niekedy je príčinou príliš rýchle znižovanie dávok prostriedkov pre zvyšovanie tvorby mlieka, prípadne ich náhle vysadenie. Ak ste pred tým riešili štrajk, pravdepodobne ste boli v kontakte s laktačnou poradkyňou, odporúčame vám preto znova sa na ňu obrátiť, aby ste mohli situáciu vyhodnotiť a urobiť kroky pre jej zlepšenie. V prípade bábätka, ktoré sa nechce prisať a má už 4 mesiace, existujú aj ďalšie kroky, ktoré pred tým vzhľadom na vek bábätka nepripadali do úvahy a môžu vám pomôcť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hormony v MM