Vitaminy pocas kojenia

Mirma    03.09.2021, 09:40

Dobry den.Dcerka ma 1,5roka.Doteraz som zial vobec nevedela,ze pocas kojenia sa nemozu uzivat vsetky vitaminy a ja som uzivala.Strasne ma to mrzi.Dufam ze som jej nijak neuskodila Mozte mi prosim povedal ci mozem jest Globifer zelezo 18mg,Omega 3 a Vita B12 1mg?Ja totiz nejem maso a citim sa dost unavena.Mala tiez brala pred polrokom zelezo,lebo mala minimum. Dakujem Zilikova

Milá Mirma,

dojčiace ženy môžu počas dojčenia užívať potrebné vitamíny, toto nie je žiaden problém. Na trhu sú dokonca vitamíny, ktorých marketing hovorí, že sú určené pre obdobie dojčenia, hoci obdobie dojčenia si nevyžaduje paušálne užívanie vitamínových doplnkov. To, že ste užívali vitamíny, a prvky ktoré spomínate, nepredstavuje pre vaše bábätko žiaden problém, pri matkách, ktoré majú vegánsku stravu je dokonca dôležité zabezpečiť u matky dostatočný príjem vitamínu B12. Nenasýtené mastné kyseliny sú normálnou súčasťou stravy žien a dôležitou súčasťou materského mlieka a rovnako železo. Pritom hladina železa v materskom mlieku sa nemení s ohľadom na to, koľko železa má matka vo svojej strave. Preto sa vôbec nemusíte obávať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vitaminy pocas kojenia