Miminko se odmítal kojit v jiné poloze než v leže

Tereza    06.09.2021, 20:44

Dobrý den. Miminko 5 měsíců, plně kojené. Okolo 3. měsíce jsme měli bojkot, ten jsme ustáli a dál kojím plně, ale od té doby se chce kojit pouze v leže. Dříve jsem kojila výhradně v sedě, v leže pouze v noci. Nemohu nikam jít na delší dobu,protože i když mi pláče hlady tak si prso prostě nevezme a já už jsem zoufalá a nevím co děalat aby to bylo jako dříve.

Milá Tereza,

to, čo popisujete, je vysoko pravdepodobne ešte „dozvukom“ toho, čo ste riešili okolo tretieho mesiaca a možno v kombinácii s tým, že niektoré bábätká nemajú rady zmeny a ak sa dojčilo určitú dobu len poležiačky, môže byť pre bábätko náročné urobiť zmenu. V tejto situácii je dôležité trpezlivo skúšať a byť vynaliezavá. Využívajte chvíle, kedy je bábätko spokojné, prípadne polobdelé. Môžete skúsiť bábätku ponúknuť prsník spolu s iným podnetom, napríklad posediačky pri hojdaní sa na fitlopte (míči), alebo pri chôdzi, či pri naviazaní do šatky alebo nosení v nosiči.

Je možné, že všetko ostatné sa z hľadiska štrajku už zlepšilo do dostatočnej miery, ale niektoré aspekty dojčenia si ešte vyžadujú pokračovať v tom, čo vám pred pár týždňami pomohlo situáciu začať zlepšovať. Z našich skúseností pomáha najmä intenzívny fyzický kontakt, kroky, ktoré pomáhajú udržať alebo zvýšiť tvorbu mlieka (túto otázku vám odporúčame prejsť v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou, ak ste s poradkyňou boli v kontakte okolo tretieho mesiaca, ozvite sa jej znova, pretože vašu situáciu pozná najlepšie).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Miminko se odmítal kojit v jiné poloze než v leže