Paronychia a vplyv na materske mliecko

Žofia    27.09.2021, 14:36

Dobry den! Moju 2ročnú dcérku dojčím na požiadanie a "prepadla" ma mierna paronychia-zápal nechtu, zrejme z častejšieho umývania rúk. Vytvorilo sa mi na prste male hnisave lozisko, ktore ako som sa docitala si nemam vytlacat bez lekara. Ale je to naozaj male. Chcem sa len opytat, ci sa ten hnis, resp.neziaduce bakterie z neho nemozu dostat do mliecka, kedze si hnis neodstranim. Uz je to lepsie, zapal aj hnis ustupuju a aj preto ma napadlo, kedze sa to vstrebava do tela, ci sa to nemoze dostat do mliecka a uskodit dcerke. Mozno je to cele nezmyselna otazka, ale radsej sa zosmiesnim ako uskodim detom. Dakujem Vam velmi pekne za Vasu pracu aj za precitanie! Vsetko dobre, prajem!

Milá Žofia,

ďakujeme za Vaše milé slová podpory. Je určite potrebné pýtať sa otázky, ktoré sa týkajú bezpečnosti bábätiek, aj keď sú možno v skutočnosti „zbytočné“, pre vás je táto otázka dôležitá a nechcete ublížiť bábätku. Zápalové ložisko na ruke nespôsobí infekciu alebo zdravotné problémy dcérke, takže pokojne môžete pokračovať v dojčení a ak je to potrebné, absolvujte potrebnú liečbu, pretože kvôli dojčeniu ju nemusíte odkladať. Prečítajte si aj toto vysvetlenie: https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Paronychia a vplyv na materske mliecko