Bolesť hrdla a dojčenie

Agáta    12.10.2021, 11:18

Dobrý deň. Prosím Vás poradili by ste mi,či môžem užívať pri bolestiach hrdla doritricin?,alebo nejake iné cmúľacie tablety,kedže septilen sa momentálne nevyrába. Viem že aj šalvia by si nemala,pretože znižuje tvorbu mlieka. Za odpoveď vopred Ďakujem.

Milá Agáta,

z hľadiska dojčenia môžete použiť celú škálu prípravkov, ktoré sa používajú na potlačenie príznakov respiračných ochorení, vrátane doritricínu. Pretože sa na túto otázku pýta mnoho žien, pripravili sme tento článok, v ktorom nájdete bližšie odpovede:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/

Na to, aby mala šalvia možnosť znížiť tvorbu mlieka, by ste ju museli užívať v kapsuliach, v koncentrovanej forme, aby ste získali terapeutickú dávku. Pitie šalviového čaju nezníži tvorbu mlieka. Ak by to bolo potrebné, môžete počas dojčenia absolvovať aj inú potrebnú liečbu.

Prajeme vám skoré uzdravenie!



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť hrdla a dojčenie