13-mesacne dieta hryzie pri dojceni

Simona    12.10.2021, 18:33

Dobry den, rada by som Vas poprosila o radu, ako mam dalej pokracovat v dojceni, lebo uz neviem ako dalej. Moja 13mesacna dcera ma uz vyse mesiaca hryzie pri dojceni. Dospelo to do stadia, ze mam na dvorci pol centimetrovu vyhryzenu dierku a par dalsich ran. Lepim si to leukoplastami, aby som mohla ako tak pokracovat v dojceni aj napriek bolesti. Produkciu mlieka som zvysila, tak ze mliecko tieklo same, no nepomohlo. Snazila som sa zmenit polohu.. pripadne pritlacit dceru blizsie ku sebe, aby otvorila viac usta. No hryzie dalej a rany sa zvacsuju.. Rada by som v dojceni pokracovala, ale takymto stylom to uz asi dlho nebude moct trvat. Budem vdacna, za akukolvek radu. S pozdravom

Milá Simona,

v takejto situácii potrebujete urgentne pomoc s preliečením bolestivých bradaviek. Poškodenie bradaviek môže byť jednou z príčin, prečo deti hryzú a preto liečba bradaviek je jedným z krokov, ktoré by mohli pomôcť situáciu začať zlepšovať. Okrem toho pri takýchto ranách je pravdepodobné, že by ste potrebovali začať užívať aj lieky proti bolesti, čo síce situáciu nezačne liečiť, ale pomôže vám byť schopná pokračovať v dojčení, pretože takáto bolesť pochopiteľne dojčenie sťažuje. Poraďte sa o tom, akým spôsobom preliečiť bolestivé bradavky osobne s profesionálnou laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou sa porozprávajte aj o možných príčinách vzniku tejto situácie:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

a o ďalších možnostiach pre zlepšenie situácie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 13-mesacne dieta hryzie pri dojceni