Nočné dlhé dojčenie

Katarína    25.10.2021, 21:59

Dobry deň, prosím Vás o radu. Dcérke 12mes.sa zmenil dojciaci režim. Do 12mes.sa pri kojeni sama odstavila od prsnika a zaspávala sama v postieľke, pomáhala si palcekom ktorym sa uspávala. Teraz nedávno mala 1 rok , bola chorá a nastala zmena ktorá trvá už cca 3tyzdne. Akonáhle ju chcem uložiť do postieľky veľky plac, aj do postele ku mne keď som ju zo začiatku chcela položiť veľky plač iba na rukách chcela byť. Nakoniec si zvykla byt pri mne v posteli ale uspava sa tak že chce držať prsník stále v pusinke, v noci sa často budí a vždy dlho zaspáva a zase nechce pustiť prsník. Viete mi pomôcť prečo nastala táto zmena? Ďakujem krásne za a odpoveď

Milá Katarína,

mnohé bábätká sa po chorobe správajú prechodne inak. Pri spoločnom spaní existujú niektoré tipy a skúsenosti, ktoré by vám mohli pomôcť situáciu zvládať jednoduchšie. Preštudujte si tento článok a pokúste sa zistiť, či by niektoré z týchto vysvetlení a návrhov na riešenia nepomohli zlepšiť aj vašu situáciu:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

Okrem toho táto situácia môže byť dôvodom na konzultáciu s laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou by ste spoločne mohli vyhodnotiť dojčenie, to, ako vyzerá pitie bábätka a jeho správanie pri dojčení a tiež niektoré faktory, ktoré majú potenciál ovplyvniť tvorbu mlieka:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Niekedy zvýšenie tvorby mlieka a kroky, ktoré pomôžu, aby bábätko získavalo viac mlieka z prsníka, pomôžu bábätku rýchlejšie v noci zaspať a skrátiť celkovú dobu, ktorú pri uspávaní strávi na prsníku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné dlhé dojčenie