Urunal

Veronika    28.10.2021, 17:10

Dobrý deň, od pôrodu mi hučí v ušiach, navstevujem kvôli tomu doktora no nakoľko ešte kojim tak mi dával len prírodné lieky ktoré bohužiaľ nezaverali. Teraz mi predpísal Urutal 16mg. Myslíte že ho môžem užívať aj keď kojim? Ďakujem za odpoveď

Milá Veronika,

Urutal môžete užívať počas dojčenia, pretože hladiny tohto lieku v materskom mlieku sú zanedbateľné a pohybujú sa niekde na úrovni 100 pg/ml, čo nie je množstvo, ktoré by malo terapeutické účinky na bábätko. Pokračujte preto počas jeho užívania v dojčení bez obmedzovania dojčenia ako aj bez časovania dojčenia podľa užívania lieku. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok