Odmietanie prsnika po nastrihu uzdicky

Alexandra    30.01.2024, 22:39

Dobry den. Syncek 16tyzdnovy dnes podstupil strihanie oboch uzdiciek. V ambulancii po zakroku sa na chvilu prisal na prsnik, ale od kedy sme prisli domov stale velmi place hneva sa na prsniku aj by chcel papat ale bud ho to tak velmi boli alebo sa nevie prisat. Otazka znie co s tym mozem urobit v noci spi iba na prsniku a akonahle mu ho chcem ponuknut extremne place. Dala som mu aj sirup od bolesti ale place stale rovnako.

Milá Alexandra,

veľmi výnimočne niektoré bábätká reagujú takýmto spôsobom a nie je možné vopred predpovedať, ktoré bábätko takto zareaguje. Je pochopiteľné, že ak sa takáto reakcia stane, je to veľmi náročné a nepríjemné pre všetkých zúčastnených. Typicky sa situácia do pár hodín upokojí a bábätko prestane vnímať ranku pod jazýčkom takto intenzívne, ide teda najmä o to, aby ste teraz zvládli toto náročné obdobie. Je možné, aby bábätko v takomto prípade odmietalo prechodne dojčenie, pretože pri dojčení hýbe jazýčkom a môže vnímať dojčenie ako nepríjemné. Je pravdepodobné, že ak sa vám podarí ho uspať, v noci sa bude dojčiť, zvlášť, ak ste mu teraz podali liek proti bolesti. Ak by sa pri ponúknutí dojčenia bábätko zobudilo a plakalo by, skúste túto noc prekonať uspávaním pohybom, nosením, hojdaním. Veríme, že už zajtra bude situácia lepšia. Držíme veľmi palce!



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie prsnika po nastrihu uzdicky