Neschopnosť zaspať po dojčení

Alena    03.02.2024, 23:03

Dobry den, moj syn ma 3 mesiace a od narodenia nezaspi pri prsníku, prvy mesiac som ho prikrmovala, no od decembra mam mliecko a nemusim. Cez den ho uspavam na fitlopte hodiny a zaspi na 30min. Večer zaspi bez uspávania s cumľom a po DOJČENÍ. Nerozumiem tomu, cez den to nefunguje, idem si krize zodrať a vecer pohoda. Budem vďačná za vašu radu????

Milá Alena,

spánok bábätiek sa v priebehu dňa a noci mení. Počas dňa mnohé ženy typicky v tomto veku bábätka pozorujú, že spánok bábätka trvá približne 30 minút a niektorý denný spánok býva dlhší. Až večer, keď bábätko už zaspí na noc, býva prvý nočný spánok väčšinou dlhšie trvajúci. Súčasne uspatie bábätka počas dňa je náročnejšie, než jeho uspávanie v noci. Toto všetko môže byť normálne. Súčasne existujú niektoré tipy a triky, ktoré môžu ženám pomôcť zjednodušiť uspávanie a udržanie bábätka v spánku. Odporúčame vám preto osobné stretnutie s laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

alebo sa stretnúť spoločne na stretnutí podpornej skupiny dojčenia, ak sa vo vašej blízkosti nejaká skupina pravidelne stretáva:

https://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

Takto získate nielen užitočné odporúčania od laktačnej poradkyne, ale aj možnosť zdieľať skúsenosti a tipy od iných žien v skupine. Uvidíte iné matky s bábätkami a môžete odpozorovať, ako uspávajú svoje bábätká ony. A môžete hľadať spôsoby, ako pomôcť bábätku so zaspatím a udržaním sa v spánku inak než s pomocou cumlíka. Má zmysel hľadať iné spôsoby, pretože používanie cumlíka je krátkodobé riešenie, vzhľadom na jeho vplyv na dojčenie ako také:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/cumliky/

Prečítajte si tiež tento článok:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/

a pozrite si toto naše video:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/#E



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neschopnosť zaspať po dojčení