Grckanie

Michaela    08.02.2024, 15:34

4 týždňové babätko po dojčení veľmi hrčka a je nepokojné

Milá Michaela,

v tejto situácii Vám odporúčame vyhodnotiť, ako presne vyzerá situácia, v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou z nášho zoznamu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Bábätká totiž môžu grckať, niekedy aj pomerne veľké množstvo mlieka, ale typicky sa toto grckanie nespája so správaním, aké popisujete. Bábätká, ktoré skutočne majú reflux, typicky chcú tráviť veľa času dojčením, pretože pri satí na prsníku sa ich tráviaca sústava hýbe smerom nadol a toto ich upokojuje a pomáha im to. Bábätká, ktoré sa správajú tak, ako popisujete, môžu reagovať aj na iné dôvody, ktoré je dôležité vidieť v kontexte toho, čo sa deje pri dojčení. Niekedy sa takto bábätká správajú preto, že sa na prsníku spomalí tok mlieka a nedokážu ho regulovať.  Obzvlášť takto reagujú bábätká, ktoré dobre priberajú. Toto je možné odlíšiť v osobnom kontakte s laktačnou poradkyňou pozorovaním pitia a správania bábätka s ohľadom na tok mlieka. Niekedy takéto správanie bábätka súvisí so spánkovými cyklami a pomôžu opatrenia, ktoré pomôžu lepšie regulovať spánok bábätka. A niekedy ide o kombináciu týchto a ďalších faktorov. Preto Vám odporúčame čo najskôr sa skontaktovať s laktačnou poradkyňou a prejsť toto osobne. Preštudujte si zatiaľ aj tento článok:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok