Ukončení laktace

Hana    23.03.2024, 22:47

Dobrý den, již 5 měsíců nekojím svou dcerku, která se před 2. rokem sama rozhodla s kojením přestat. Přesto se mi stále tvoří menší množství mléka, které tak 1x za 2 týdny ve vaně odstříkám. Je to nebolestivé . Poradíte mi prosím, jak zastavit tvorbu mléka? Děkuji

Milá Hano.

mlieko v prsiach môže byť aj veľmi dlho po skončení dojčenia, môžete pozorovať jeho vytekanie alebo vytváranie šupiniek zaschnutého mlieka na prsníkoch rádovo aj celé roky, sú známe prípady, keď mali matky mlieko v prsníkoch aj viac ako 20 rokov po skončení dojčenia. Nie je to neobvyklé a je to úplne normálne, netreba s tým nič robiť. Nemusíte mlieko ani odstriekavať raz za dva týždne, môžete nechať tvorbu mlieka utlmiť bez odstriekavania.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ukončení laktace