Herpes u dietata

Tinky    25.06.2013, 20:54

Dobry den, chcem sa opytat, ci mozem nadalej dojcit dieta, ktore ma herpes na pusinke. Ma len jeden rok a chcela by som ho nadalej dojcit, nehovoriac o tom, zr ho nechcem nahle odstavit, lebo je na mojom mliecku zavisly. Dakujem

Milá Tinky,

dojčite dieťatko ďalej. Čo sa vás a vašich prsníkov týka - je možný prenos z úst dieťatka na vašu bradavku a následný herpes na bradavke/dvorci. Avšak - kým ste herpes v ústach spozorovali, je pravdepodobné, že prenos už nastal a že teraz sa už neuchránite, prípadne je aj možné, že sa u vás neobjavia žiadne príznaky. V každom prípade prestávať teraz dojčiť z hľadiska možnej infekcie pre vás, je už neskoro.

Ak by ste veľmi chceli, môžete ako ochranu zvážiť lokálny krém s obsahom acykloviru, ktorý si môžete začať natierať na bradavky a dvorce (krém nemusíte zotierať pred dojčením), prípadne užívanie acykloviru v tabletkách.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Herpes u dietata