Masáž

Gabi    04.03.2014, 16:26

Dobrý den.Dojčím pomaly 2 roky a chcela by som ísť na masáž pretože ma od tehotenstva dosť bolí chrbát.Chcem sa len opýtať či to nevadí prsiam,dojčeniu ak tam budem ležať na bruchu a budu ma masírovať aj všelijakými olejmi,s krémami?Dakujem.

Milá Gabi,

z hľadiska dojčenia nie je vôbec problém, aby ste pri masáži, či kedykoľvek inokedy ležali na bruchu, rovnako masáž, ani použitie rôznych olejov a krémov pri masáži nie je problém. Pokračujte v dojčení bez obmedzení, tak ako doteraz.

Rovnako by nebol problém, ak by ste pri riešení bolestí chrbtice použili iné dostupné prostriedky a postupy - napr. cvičenie zamerané na posilnenie svalov chrbta, plávanie, iné. A ak sa problémy nedajú riešiť len masážou či cvičeniami, dojčiaca matka môže absolvovať potrebné vyšetrenia a liečiť sa popri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok