Voltaren SR 75

Kristina    21.06.2014, 18:03

Dobry den, mam mesacne babatko ktore plne dojcim na poziadanie. Lekar mi na zapal bedroveho klbu predpisal voltaren SR 75 s postupnym uvolnovanim-nasla som na vasej stranke v starsich otazkach ze voltaren pri dojceni neskodi zacala som ho teda uzivat. Teraz mi vsak iny ortoped povedal ze tento liek pocas dojcenia v ziadnom pripade neodporuca. Viete mi poradit ako to teda je? Je voltaren s postupnym uvolnovanim nejaky iny ako ten bezny? Mam ho vysadit? Tento ortoped odporuca ibalgin. Za radu velmi pekne dakujem.Kristina

Milá Kristína,

Voltaren SR 75 nie je z hľadiska dojčenia o nič iný ako iné formy tohto liečiva (diklofenak). Dokonca to, že má postupné uvoľňovanie je pre dojčenie výhoda - jeho hladina v plazme je ešte nižšia. Nepredstavuje to dôvod na to, aby ste nedojčili popri jeho užívaní či aby ste ho vysadili, ak ho potrebujete. Z hľadiska dojčenia je Voltaren (diklofenak) vďaka jeho vlastnostiam úplne najvhodnejší možný liek. 

Dokonca aj na príbalovom letáku Voltarenu SR 75 nie je napísané, že by ste počas jeho užívania nemohli dojčiť.

Počas dojčenia môžete užívať aj Voltaren, aj Ibalgin. Ich vlastnosti sú z hľadiska dojčenia skoro identické a oba sa v materskom mlieku budú nachádzať v nemerateľnom množstve, pretože sú takmer celkom viazané na bielkovinu - a táto skutočnosť im znemožňuje prestup do materského mlieka. Z pohľadu dojčenia je dokonca Voltaren o máličko lepší ako Ibalgin. Oba lieky nepredstavujú pre dojčenie žiaden problém. Počas ich užívania môžete dojčiť bez obmedzení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Voltaren SR 75