Nevhodný spôsob prikrmovania

Katarína Krchnáková    10.03.2012, 12:54

Dcérku prikrmujem fľaškou a umelým mliekom pre nedostatočnú tvorbu mlieka.Viem, že tento spôsob nie je správny,no myslela som si, že sa mi po návrate z nemocnice zvýši tvorba mlieka,pretože som bola po cisárskom reze,dcérka mi bola priložená k prsníku až na druhý deň.Náš problém spočíva v tom, že pri prikrmovaní fľaškou dcérka začala hltavo sať a následne sa drhne s mliekom a vypľúva ho.Potrebujem nutne zmeniť spôsob dokrmovania-najvhodnejší bude hádam cez vyživovaciu cievku.No mám obavy či sa za týmto neskrýva nejaké vážnejšie ochorenie tráv.sústavy

Milá Katarína,

potrebovali by ste sa stretnúť s poradkyňou pri dojčení, aby vám ukázala, ako dokrmovať iným spôsobom než fľaškou. Ak je dokrmovanie potrebné, najlepší spôsob, ako dcérku dokrmovať je priamo na prsníku laktačnou pomôckou - používa si pritom cievka CN-01, ktorú je možné zakúpiť v zdravotných potrebách. Prečítajte si tento dokument o tom, ako laktačnú pomôcku používať. Prestať používať fľašku je veľmi dôležitý krok k tomu, aby ste dcérku mohli dojčiť.

Avšak v situácii, o ktorej píšete, sú dôležité aj mnohé ďalšie kroky:

V prvom rade potrebujete zabezpečiť správne prisatie dcérky a správnu polohu pri dojčení - toto je kľúčové: Prečítajte si tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.
A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

To, či je bábätko napapané, zistíte podľa našich videí - pozrite si ich spolu s prečítaním nášho popisu. Tieto videá porovnajte s pitím svojej dcérky, ale omnoho lepšie by bolo, keby vám pitie naučila vyhodnotiť poradkyňa pri dojčení.

Bábätká často pijú z fľašky hltavo, pretože z nej dostávajú neustály tok veľkého množstva mlieka naraz. Takže je dôležité, aby ste zmenili spôsob dokrmovania a aby bábätko pilo na prsníku. Toto môže byť aj jeden z krokov na tom, aby ste sa uistili, že sa za tým neskrýva ochorenie tráviacej sústavy. Ak by ste takéto obavy na reálnom podklade mali, neváhajte navštíviť príslušného odborníka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nevhodný spôsob prikrmovania