Vypln pier a kojenie

denisa lehotakova    22.04.2015, 19:06

dobry den, rada by som sa spytala otazocku, mam osem mesacnu vylucne kojenu dcerku, chcela by som sa opytat ci sa moze podstupit vypln pier kyselinou hyaluronovou a neohrozi to dojcenie alebo babatko , ked si citam clanky vsade pisu ze sa to neodporuca ale lekar povedal ze sa moze, vedeli by ste mi poradit? dakujem pekne za odpoved

Milá Denisa,

váš lekár má pravdu, z hľadiska dojčenia výplň pier nepredstavuje žiadny problém. Kyselina hyalurónová, ktorá sa pri zákroku vstrekuje, sa nemá ako dostať do materského mlieka, pretože zostáva v okolí pier - toto vyplýva zo samotnej podstaty zákroku. Nehovoriac o tom, že v každom ľudskom tele sa určité množstvo kyseliny hyaluróvej nachádza, spracováva a syntetizuje.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vypln pier a kojenie