Krčové žily a hemeroidy. Detralex - nie

Katarina Breskovcová    31.03.2016, 13:51

Dobrý deň, mám dve deti ( jedno má 22 mes. a druhé 12 dní) plne kojím už len to najmladšie. Mám veľké problémy s krčovymi žilami. Čaká ma operácia. Pridali sa k tomu aj hemeroidy. Mala by som užívať detralex, len mám z neho obavy skrz dojčenie. Aký iný liek by som mohla na krčové žily bezpečne užívať popri dojčení ?? Ďakujem za odpoveď.

Milá Katarína,

počas dojčenia máte právo na potrebnú liečbu. Z hľadiska dojčenia nie je problém, aby ste užívali Detralex a podstúpili operáciu, keď ju potrebujete – prečítajte si k tejto otázke tieto odpovede z našej poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=490

Z hľadiska vašej operácie: môžete dojčiť až do začiatku operácie a potom hneď, ako sa operácia skončí a vy sa na to budete cítiť. Lieky, ktoré budete po operácii dostávať, ani narkóza akéhokoľvek typu, nepredstavujú pre dojčenie žiadnu prekážku.  A samozrejme, že po operácii môžete bábätko ďalej dojčiť, aj keby ste potrebovali užívať lieky proti bolesti, prípadne iné lieky.

Pri dojčení môžete používať aj iné lieky pre liečbu kŕčových žíl, rovnako, ako môžete užívať Detralex, ak ho potrebujete.

Prečítajte si k tomu aj tieto informácie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krčové žily a hemeroidy. Detralex - nie