Spinenie miesto menstruacie

mima    27.05.2016, 22:02

Dobry,mam takmer 3rocne diete,dojcene bez bolesti prsnikov.mala som dostat menzes,lenze namiesto toho mam uz 3.den slabe spinenie(mam ho skoro pravidelny).chce sa opytat ze preco,dakujem

Milá Mima,

píšete, že mávate pravidelnú menštruáciu a teraz pozorujete tretí deň namiesto obvyklého menštruačného krvácania slabé špinenie. Táto situácia nesúvisí s dojčením – menštruačný cykls sa vám obnovil práve preto, že ho dojčenie už nijako neovplyvňuje.

Najčastejšími príčinami takéhoto špinenia môže byť:

- tehotenstvo – niekedy zahniezďovanie embrya do maternice býva sprevádzané slabším krvácaním

- predmenštruačné špinenie – v dôsledky nízkych hladín hormónu progesterónu vo fáze po ovulácii

- oneskorená ovulácia a krvácania v čase okolo ovulácie

O ktorú príčinu ide vo vašom prípade, nie je možné prostredníctvom internetu určiť a samozrejme, prostredníctvom internetu nie je možné vylúčiť ani iné menej časté príčiny (napr. polyp či iný zdroj krvácania). Žiadnu z týchto príčin neovplyvňuje dojčenie, preto pokračujte v dojčení tak ako to vaše dieťatko potrebuje aj ďalej. Je tiež dobré vedieť, že môžete pokračovať v dojčení, aj keby ste boli tehotná.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Spinenie miesto menstruacie