Kojenie z flasky

Daniela    01.06.2016, 12:33

Dobry den.Mam 6 tyzdnoveho syna, ktory sa nevie prisat na prsnik tak odsavam a davam mu pit z flase. Citala som tu ze odstriekane mlieko ma byt hned ulozene do chladnicky alebo zamrazene. Chcem ss opytat ked iden s malym niekam von na dlhsie ako 2 hodiny ako je zvyknuty papat ako mam uskladnit materske mlieko aby som mu ho dala a nepokazilo sa ked sme dlhsie nimo domu.Dakujem

Milá Daniela,

materské mlieko obsahuje rozličné látky, ktoré umožňujú jeho použite po veľmi dlhú dobu od odsatia či odstriekania. Nie je potrebné, aby bolo hneď uložené do chladničky alebo zamrazené. Pri bežnej izbovej teplote materské mlieko vydrží nepokazené mnoho hodín, existujú štúdie, ktoré ukazujú, že materské mlieko sa nepokazilo ani po 48 hodinách od odstriekania, ak bolo pri izbovej teplote. Preto nemusíte robiť žiadne špeciálne opatrenia.

Okrem toho – ešte stále nie je neskoro pokúsiť sa vrátiť sa k dojčeniu. 6-týždňové bábätko je stále ešte veľmi maličké a práve sa nachádza vo veku, kedy aj mnohé bábätká, ktoré boli dovtedy úplne na fľaši, sú ochotné experimentovať. Podstatné je, že sa vám podarilo udržať dostatočnú tvorbu materského mlieka a toto je kľúčové pre návrat k dojčeniu.

Ak by ste mali záujem pokúsiť sa urobiť kroky pre návrat k dojčeniu, odporúčame vám prejsť ich v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou budete postupovať podľa postupov uvedených v tejto odpovedi z našej poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4584

Pozrite si náš článok o skladovaní materského mlieka: 

http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/uskladnovanie-mlieka/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojenie z flasky