Spinenie

Janka    07.06.2016, 21:46

Dobry den, mam 2rocneho synceka, ktoreho dojcim na poziadanie. Od jeho 13 mesiacov mam menstruaciu kazdych cca 24 dni. Dnes rano (12. den cyklu,7dni po skonceni mestruacie) som zacala spinit a s tym zacali aj bolesti brucha a krizov ako pri menstruacii. Kedze je vikend, k lekarovi pojdem az v pondelok. Chcem sa opytat, ci krvacanie mimo cyklus moze byt sposobeny aj dojcenim (dojcim cca kazde 3 hodiny). Lieky neuzivam ziadne, mam reumatoidnu artritidu, no vdaka dojceniu sa citim dobre. Za odpoved Dakujem.

Milá Janka,

váš menštruačný cyklus sa pred viac než pol rokom vrátil práve preto, že dojčenie už vašu plodnosť neovplyvňuje. Z hľadiska hladín prolaktínu je na tom matka dojčiaca dieťa vo veku 2 rokov približne tak isto ako matka, ktorá má 2-ročné dieťa a nedojčí. Váš menštruačný cyklus ovplyvňuje - tak ako iné ženy - najmä stres.

Akékoľvek nezvyčajné krvácanie by mala žena konzultovať s lekárom, na druhej strane, takéto krvácanie v období očakávanej ovulácie je najčastejšie dôsledkom hormonálneho spádu a nie je dôvodom pre zásah. Bolo by dobré túto situáciu riešiť s vašim gynekológom, ale nemusíte sa teraz znepokojovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok