Zlomeny zubok - ako dojcit,aby neposkodzoval bradavku?

Martina    24.06.2012, 18:08

syn ma 19mesiacov,stale casto kojeny,bez um.mlieka ci cumla ma vylomene z horneho rezaku,ostal len ostry kypet-spic na jednej strane, u zubara sa to zatial viac riesit neda (boli sme), zabrusenie pomohlo od najhorsieho-uz niepribudaju ranky na bradavke,ale velmi to boli pocas celeho kojenia. nepomohli by v tomto pripade klobuciky? dakujem za odpoved

Milá Martina,

klobúčiky vám v tomto prípade nepomôžu, nehovoriac o tom, že váš synček ho vôbec nemusí chcieť.

Skúste synčekovi dať zub zabrúsiť viac a v prípade, že vás bradavka potom aj tak bolí, tak je možné, že sa to netýka zuba, ale infekcie, ktorá sa pri prvom poškodení bradavky do rany dostala a potom by toto bolo dobré preliečiť. Pretože aj keď je zo zúbky len malý kýpeť, nemal by bradavku poškodzovať, hoci dojčenie niekoľko dní nemusí byť príjemné. Celá situácia sa bude postupne zlepšovať, zúbok sa bude aj sám viac a viac zabrusovať.

Skúste tiež synčeka poprosiť, aby otváral veľké ústa. A dávajte si pozor, aby na konci dojčenia neťahal za bradavku. Toto sú najčastejšie okamihy, v ktorých sa bradavka poškodzuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zlomeny zubok - ako dojcit,aby neposkodzoval bradavku?