Dojcenie po nastupe do prace na lisovnu

Pavla    08.07.2016, 21:34

Po materskej nastupujem do prace. Stale dojcim, ale mam obavy ci mlieko nebude skodit dietatku pretoze pracujem na lisovni kde su vypari z lisovanych dielov a ja to budem dychat. Predpokladam, ze to ide do krvi a aj do mlieka. Je lepsie odstavit dieta? Dakujem

Milá Pavla,

pri práci musíte mať zabezpečené také podmienky a pracovné pomôcky, aby nebolo ohrozené vaše zdravie. Ak by ste mali mať v materskom mlieku také hladiny škodlivých látok, že by predstavovali problém pre bábätko, tak by v prvom rade predstavovali zásadný problém pre vaše zdravie.

Okrem toho, dojčenie chráni dieťa rozmanitými spôsobmi, ktoré sú mimoriadne dôležité pre jeho zdravie v súčasnosti i budúcnosti. Dojčite ďalej tak, ako ste zvyknutá. To, čo uvádzate, nie je jediný dôvod na to, aby ste v odstavili. Žiadne potraviny, ktoré by vaše dieťa jedlo, nie sú zdravšie ako materské mlieko, nehovoriac o tom, že nijaká potravina nie je vyrábaná či dopestovávaná v dokonalom a úplne čistom prostredí. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie po nastupe do prace na lisovnu