Kortikoidy

Lucia    09.09.2016, 19:05

Mam diagnostikovanu extruziu disku a lekar mi odporucil infuzie Solumedrolu 125 a lokalne Mesocain. Mam pokracovat v dojceni ci pocas terapie davat radsej umele mlieko. Babatko ma len 7 tyzdnov. Dakujem

Milá Lucia,

môžete používať kortikoidy aj mezokain popritom dojčiť bez obmedzení. Kortikoidy, ktoré budete používať nezvyšujú množstvo kortikoidov, ktoré sa prirodzene nachádzajú v materskom mlieku za bežných okolností. Nie je dôvod na to, aby ste bábätko odstavili, a to ani v prípade, že má len 7 týždňov. Pre jeho zdravie je omnoho bezpečnejšie, ak budete pokračovať v dojčení.

Pre vaše zdravie (pretože dojčenie je dôležité aj pre zdravie matiek) ako aj pre zdravie vášho dieťatka je dôležité, aby ste v dojčení pokračovali počas toho, ako spomínané lieky užívate.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok