Choroba

nika    14.10.2016, 11:32

Dobry den,dcerka ma 2 mesiace, papa hlavne UM,snazim sa ju kojit,co sa nie vzdy podari,davam jej aspon odstriekane MM.Problem je v tom,ze mam pocit ze zacinam byt chora /hrdlo,nos/.Pri tychto priznakoch mi vzdy pomohla kopa citronu,medu,zazvoru.Chcem sa spytat ci si mozem "naordinovat" takuto liecbu,kedze som citala,ze tieto potraviny by som nemala v case dojcenia.Takisto ci mozem zvysit konzumaciu citrusov ako hrepy,po

Milá Veronika,

vaša otázka neprišla úplne celá, ale ak sa pýtate, či počas svojej choroby môžete jesť citrón, med, zázvor a konzumovať rôzne citrusové plody – toto pre dojčenie nepredstavuje vôbec žiadny problém – ani pre tvorbu mlieka, ani pre jeho zloženie. Citrusové plody neznižujú tvorbu mlieka. Pokojne môžete pokračovať v dojčení.

Zvlášť takéto chvíle by mohli byť motiváciou zvrátiť situáciu s dokrmovaním umelým mliekom, pretože z vašej otázky sa zdá, že odkedy ste sa nás pýtali na dokrmovanie umelým mliekom v septembri, sa situácia zhoršuje a dieťatko začína uprednostňovať fľašu pred dojčením, čo je časté pri dokrmovaní fľašou. Prečítajte si našu odpoveď z poradne pre vašu situáciu s dokrmovaním fľašou a so zvyšovaním tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5075

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5145



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok