Hemoroidy a kojenie

janka    11.01.2017, 14:54

Dobry den Uz od cca16tt tehotenstva som mala silne bolesti spojene s krvacanim v dosledku 4 stupna hemoroidov (podla proktologa 4) a v dosledku porodu mi dokonca vybehol aj pred tehotenstvom odstranovany polyp teraz ma maly 3 mesiace a stale ho plne kojim no hemoroidy plus po stolici polyp uz sposobuju neznesitelnu bolest pocas vpodstate celeho dna...moja otazka je v 5 mesiaci (dietatka) som objednana na vyberanie tych hemoroidov v lokalnej anesteze laserom no nechcem dieta odstavit...kolko dni po zakroku respektive ako dlho po zakroku mozem znova zacat kojit..mam v plane zacat odsavat a zamrazit ciste mliecko..po zakroku odsavat nadalej no nepodat dietatku...prosim o radu..dakujem

Milá Janka,

táto situácia nepredstavuje z hľadiska dojčenia žiadne obmedzenie. Lokálna (aj celková anestéza) nepredstavujú pre dojčenie problém, ošetrenie laserom nijakým spôsobom neovplyvňuje tvorbu mlieka alebo jeho zloženie, liečba, ktorú by ste prípadne potrebovali užívať, takisto nie. Pre vaše dieťatko predstavuje prestávka v dojčení, ktorá často znamená ukončenie dojčenia, pretože nie je vždy jednoduché sa následne k dojčeniu vrátiť, neporovnateľne vyššie riziko, ktoré spojené s rizikami predčasného odstavenia pre jeho a vaše zdravie nestojí za to podstupovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hemoroidy a kojenie