Dojčenie počas tehotenstva

Veronika    30.08.2012, 21:44

Dobrý deň, zaujímalo by ma, či je možné počas tehotenstva dojčiť. Mám 15 mesačnú dcéru, ktorú dojčím - ráno, večer a niekedy ešte počas noci. Momentálne som v 6 tt a môj gynekológ je striktne za vysadenie dojčenia. Nakoľko sú názory na dojčenie počas tehotenstva rôzne zaujímal by ma Váš názor, nakoľko aj na Vašej stránke sa uvádza, že je to v poriadku pokiaľ je tehotenstvo bezproblémové. Tehotenstvo zatiaľ bezproblémové je,ale napriek tomu je považované za rizikové, nakoľko aj dcérku som porodila až po niekoľkých spontánnych potratoch v I. trimestri. Preto teraz váham - nechcem dcéru zbytočne stresovať tým, že dojčenie zrušíme (hlavne keď možnosť predčasného skončenia tehotenstva tu stále existuje) ale zas nechcem ani robiť nič, čo by mohlo negatívne pôsobiť na priebeh tehotenstva. Ďakujem vopred za radu.

Milá Veronika,

 väčšinu toho, čo sa pýtate vysvetľuje tento náš článok:

Dojčenie počas tehotenstva

Dojčenie počas tehotenstva možné je a rozhodnutie je na vás. Ako viete z vlastnej skúsenosti, spontánny potrat v prvom trimestri môže nastať aj bez dojčenia, hoci počas dojčenia sa často pripíše práve dojčeniu bez ohľadu na to, že toto najpravdepodobnejšie nie je príčina potratu. Nie je možné poskytnúť vám konkrétny návod na to, ako sa máte rozhodnúť. Prečítajte si uvedený článok, ktorý vám poskytne niektoré aspekty, ktoré môžete zvážiť.

Ak vám to gynekológ navrhne, je možno dobré vedieť, že počas dojčenia v tehotenstve môžete užívať aj Duphaston, ak by to bolo potrebné.

Okrem toho by pre vás mohla byť zaujímavá aj táto naša odpoveď na túto otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=570



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie počas tehotenstva