Aké čaje môžem piť počas dojčenia?

Miša    29.10.2012, 17:58

Dobrý deň...v prvom rade, veľké ĎAKUJEm za to že takto pomáhate mamičkám s ich starosťami a problémami...je to skutočne chvályhodné... :) Moja otázka je, či je nejaké obmedzenie pri pití čajov počas dojčenia...čítala som, že mäta a šalvia ultmujú tvorbu mlieka....ale čo iné čaje, napríklad ovocné, tie sú asi v poriadku...ale ak mám napríklad nejaký ovocný čaj kombinovaný napr. s echinaceou...alebo medovkový, žihľavový čaj? Ďakujem za odpoveď :) Miša

Milá Miša,

ďakujeme vám za vaše milé slová.

Vo všeobecnosti, až na výnimky, je možné o čajoch povedať to isté, čo o väčšine liekov - len veľmi málo sa dostáva do materského mlieka, a preto ich dojčiace matky môžu bez obáv piť.

Niektoré bylinky môžu znižovať tvorbu mlieka, hoci na to, aby mali tento účinok, tak často sú potrebné veľmi vysoké dávky.

Čaje, ktoré ako príklad uvádzate, môžete počas dojčenia bez problémov piť podľa zásad, ktoré platia pre všetkých ostatných ľudí. Taktiež môžete piť i čierny či zelený čaj, ako aj množstvo iných, ktoré nie je potrebné všetky menovať.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Aké čaje môžem piť počas dojčenia?